2020.10.26   olvasottság: <1000x   szerző: csd   hozzászólások: 0

2018 nyarán tarolt a Meg a mozikban, a produkció közel 530 millió dollárt hozott a konyhára, így csak idő kérdése volt, mikor jelenti be a Warner a folytatást.

A Hollywood Reporter legfrissebb értesülései szerint a stúdió a Rebecca rendezőjét, Ben Wheatley-t szerződtette a projekt élére, ráadásul maga Jason Statham is visszatér a sztoriban, amelyről bár egyelőre nem sok mindent lehet tudni, annyi bizonyos, hogy Jon és Erich Hoeber már gőzerővel dolgoznak a forgatókönyvön.

Steve Alten még 1997-ben írta meg azonos című regényét, amely alapján a 2018-as adaptáció készült, Alten az elmúlt évek során viszont további 6 folytatást írt az eredeti történethez. Alapanyag tehát bőven van egy teljes franchise kiépítéséhez, bár valószínűleg mindez majd a második rész sikerétől is függ majd.

A Disney egyébként 1990-ben vásárolta meg a filmesítési jogokat, akkoriban azonban nem látott fantáziát a koncepcióban, így 2015-ben a Warnernnek “passzolta” tovább a labdát. A  Meg 2 munkálatairól egyelőre azonban nincsenek bővebb információk, a jövőben várhatóan azonban gyakrabban is hallunk még az előkészületekről.