Hivatalos, jön a Mátrix 4, Keanu Reeves és Carrie-Ann Moss ismét főszerepben!

Még májusban hallgattunk először Chad Stahelskitől (John Wick), hogy a Wachowski testvérek tervei között szerepel a Mátrix franchise bővítése, most azonban hivatalossá vált a dolog, sőt, az is kiderült, hogy Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss is visszatér a szerepéhez. Jön a Mátrix 4!

Lana Wachowski  Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss társaságában hivatalosan is megkezdte a munkát a Mátrix 4-én, adta hírül a Variety. Az eredeti trilógia sztárjai pedig vissza is térnek a szerepeikhez, így biztosak lehetünk abban, hogy Neo és Trinity karakterét újra a mozivásznon láthatjuk.

A film forgatókönyvét Lana Wachowski írja, de a rendezői széket is ő foglalja majd el, és bár a történetről egyelőre semmi információ nincs, arra fény derült, hogy a negyedik rész az első három folytatása lesz, vagyis a Warner a Mátrix franchise esetében nem áll bele a mostanában divatos előzményfilmeket és spin-offokat gyártó stúdiók sorába.

Ami Morpheust illeti, a karakter továbbra is fontos részét képezi majd a negyedik résznek, de elképzelhető, hogy Laurence Fishburne-t egy fiatalabb színészre fogják cserélni.

A Lana Wachowski által kiadott közleményben a rendező kifejezte örömét, hogy ismét együtt dolgozhat Reeves-szel és Moss-szal, de a Warner Bros. Group ügyvezetője, Toby Emmerich szintén lelkesen várja a közös munkát.

Arról, hogy mikor kerülhet a mozikba a Mátrix 4, egyelőre nincsenek információk, a forgatás várhatóan a jövő év második felében kezdődhet meg.