Már egy jó ideje tudható, hogy Suzanne Collins egy új Az éhezők viadala regényen dolgozik, és bár a kötet várhatóan a jövő évben jelenik meg csupán, a Lionsgate-nek már most további tervei vannak a sztorival.

Bár egyelőre nem lehet tudni semmit sem a történetről, annyi bizonyos, hogy az új regény 64 évvel az eredetei részek cselekménye előtt, a tízedik Éhezők viadalán játszódik majd. A Lionsgate elnöke, Joe Drake pedig már most belengette, hogy a könyv megjelenése után elkészülhet a filmes adaptáció is.

„Büszkék vagyunk, hogy otthont nyújthatunk az Éhezők viadalának, és alig várjuk, hogy megjelenjen Suzanne új regénye. Folyamatosan tartottuk a kapcsolatot mialatt dolgozott a szövegen, és már készülünk a további közös munkára” – nyilatkozta a napokban Drake.

A hírt talán némiképp árnyalja, hogy a történetvezetés miatt nem tűnnének fel a franchise korábbi sztárjai, így várhatóan egy teljesen új szereplőgárdával jelentkezne a produkció. Az Éhezők viadala széria közel 2,96 milliárdos bevételt termelt, amelyek közül sajnálatos módon A kiválasztott - Befejező rész teljesített a leggyengébben.

Az új rész előkészületeivel egyelőre azonban nincsenek további hírek, azonban várhatóan a jövőben gyakrabban hallani majd mind a kötetről, mind pedig a filmadaptációról.