Jude Law és Robert Downey Jr. párosa hamarosan visszatér a mozikba Watson és Holmes szerepében.

A Warner Bros. nem váratta tovább a Sherlock Holmes franchsie rajongóit, és bejelentette a harmadik epizód premierdátumát, mely 2020. telén lesz esedékes.

Bár a stúdió semmilyen további információt nem közölt, abban azonban biztosak lehetünk, hogy Jude Law és Robert Downey Jr. visszatér a karaktereikhez, ahogy Guy Ritchie helye sem kétséges a rendezői széket illetően.

Bár a Sherlock Holmes 3-ról jó ideje keringtek pletykák, a Warner bejelentése mégis mintha a semmiből jött volna. Az ilyen nagyköltségvetésű és világszerte milliók kíváncsiságát élvező filmek hivatalos bejelentése előtt némi információ már ki szokott szivárogni, de a stúdió most nagyon diszkréten kezelhette a dolgot. A Sherlock Holmes 1-2 stábjának tagjai közül legutóbb Jude Law szólalt meg a harmadik epizódot illetően még 2015-ben, melyben felvetette, hogy a korábbi epizódokkal ellentétben akár egy teljesen másik korban is játszódhat a film. Amikor 2016-ban Guy Ritchie-nél rákérdeztek a dologra, a rendező diplomatikusan ugyan, de sületlenségnek nevezte az ötletet.

Az első, Ritchie-féle Sherlock-film 2009-ben került a mozikba, és nem kis meglepetést okozott a maga 524 milliós összbevételével. 2011-ben érkezett is a folytatás, az Árnyjáték, mely 545 millióig jutott, ami összességében szép teljesítménynek számít, azonban a nézői és a kritikai visszajelzések már korántsem voltak olyan pozitívak, mint az első rész esetében.

Az egyelőre címnélküli Sherlock Holmes 3 premierje 2020. december 25-én esedékes.