Hollywood cserbenhagyta Brendan Frasert

Nemrég számoltunk be arról, hogy Brendan Fraser végre visszatér a rivaldafénybe, a színész ugyanis már ott van Martin Scorsese legújabb filmjének, a Killers of the Flower Moon fedélzetén.

Fraser évekre eltűnt Hollywoodból, arra azonban évekig nem derült fény, miért is maradt távol a kameráktól, egy 2018-as interjúban azonban már őszintén beszélt azokról a szakmai és magánéleti problémákról, amelyekkel szembe kellett néznie.

A színész elárulta, hogy 2003-ban vált szexuális zaklatás áldozatává a HFPA elnöke, Phillip Berk részéről, Fraser ugyan határozottan elutasította Berk erőszakos közeledését, a továbbiakban azonban nem fordult sem a hatóságokhoz sem a nyilvánossághoz, mivel tartott attól, hogy a Golden Globe-díj odaítélésében is jelentős szerepet játszó Berk tönkreteheti a karrierjét.

Mondani se kell, hogy A múmia filmekben Fraser számos hajmeresztő jelenetet vállalt, amely következtében komoly sérüléseket szerzett. A színész térdét és hangszálait is műteni kellett, a felépüléshez pedig hosszú út vezetett.

A zaklatási ügyet követően Frasen kiközösítve érezte magát Hollywoodból, édesanyja halálát követően pedig mély depresszióval küszködött, magánéleti és szakmai problémáit pedig tovább nehezítette feleségétől, Afton Smith-től történt válása.