Már gőzerővel zajlanak a Charlie és a csokigyár előzményfilmjének, a Wonka előkészületei, amely igencsak parádés szereposztással érkezik majd.

Roald Dahl 1964-ben megjelent kötete számos feldolgozást megért az elmúlt évtizedek során színpadon és nagyvásznon egyaránt, a sztori azonban egyelőre ismeretlen volt, miként vált Willy Wonka az édességgyártás Mozartjává.

A Wonka rendezői székét ráadásul nem más, mint a Paddington filmek kapcsán ismert Paul King foglalhatta el, ez csupán azonban a jéghegy csúcsa, hiszen Timothee Chalamet mellett olyan további nevek is felbukkannak majd a filmben, mint A korona sorozat sztárja, Olivia Colman, illetve a A víz érintése főszerepét alakító Sally Hawkins, továbbá Keegan-Michael Key, Jim Carter és Matt Lucas.

A hab tortán pedig, hogy maga Rowan Atkinson is csatlakozott a stábhoz, akit legtöbben alighanem a Mr. Bean és a Fekete vipera televíziós műsorokból ismernek. A Wonka a tervek szerint 2023. márciusában érkezik majd a mozikba, várhatóan azonban gyakrabban is hallunk még a produkcióról a közeljövőben.