Homofób kampányra használták a Netflix sorozatát

A Birmingham bandájaból ismert Thomas Shelby (Cillian Murphy) karakterét engedély nélkül használták fel egy republikánus jelölt homofób kampányában az Egyesült Államokban. A sorozat csapata határozottan elítélte és elhatárolódott mindettől.

A Cillian Murphy által alakított gengszterből lett politikus annyira beleivódott a popkultúrába, hogy nemrég még egy politikai kampányban is felbukkant. A videót Ron DeSantis floridai kormányzó és a következő amerikai elnökválasztás republikánus előválasztás jelöltjének kampánycsapata készítette.

A kampányvideó elítéli az LMBTQIA+ közösség jogaiban bekövetkezett előrelépéseket, amelyeket az Egyesült Államok korábbi elnökének, Donald Trump, most pedig Ron DeSantis ellenfele elnöksége alatt hoztak.

“A Peaky Blinders partnerei - Steven Knight, Cillian Murphy, Caryn Mandabach, Productions, Tiger Aspect Productions és Banijay Rights - nevében megerősítjük, hogy a Ron DeSantis kampányvideójában felhasznált Tommy Shelby karakter képét engedély vagy hivatalos engedély nélkül szerezték meg. Nem támogatjuk és nem helyeseljük a videó üzenetét, és határozottan helytelenítjük a tartalom ilyen módon történő felhasználását” - olvasható a készítők által kiadott közleményben.

A videót azóta törölték, amelyet Ric Grenell, a Trump-kormányzat korábbi tisztviselője is, aki "tagadhatatlanul homofóbnak" minősített és elítélt.