Homoszexuális szál a James Bond-ban: A film producere kötötte az ebet a karóhoz (videó)

A 2012-ben mozikba került Skyfall az utóbbi évek egyik legjobb James Bond filmjének számít, amely alapjaiban változtatta meg a 007-es ügynökről alkotott elképzeléseket.

A film egyik ikonikus jelenetei közé tartozik ugyanis az a mozzanat, amikor Bond és Javier Bardem által alakított Raoul Silva egy meglehetősen áthallásokkal teli párbeszédet folytatnak le. A jelenet, amelyet lentebb meg is tekinthettek, félreérthetetlenül utalást tesz a homoszexualitásra, amelyben maga Bond veti fel annak lehetőségét, hogy karrierje során bizony nem csak nőkkel volt alkalma közelebbről megismerkedni:

“Miből gondolod, hogy ez az első alkalom?” - válaszolja a székhez kötözött Bond, amikor Silva gyengéden végigsimítja a combjait.

Az utómunkálatok során azonban a szóban forgó jelenet mondatát mindenképpen szerette volna kivágni a stúdió, a film producere, Barbara Broccoli azonban nem engedett mindebből.

“Emlékszem, amikor azt mondták, hogy vágjuk ki ezt a részt, amire persze azt feleltük, hogy nem, nem és nem. Ez a mondat egyébként nagy sikert aratott a díszbemutatón” - jegyezte meg Broccoli, majd azt is elárulta, hogy a későbbiekben a stúdió vezetősége belátó volt a kitartásával szemben.

Maga Pierce Brosnan egy korábbi interjúban elárulta, hogy már ő maga is benne lett volna abban, hogy James Bond homoszexuális ábrázolást is kapjon, a stúdió vezetősége egyszerűen kockázatosnak tartotta mindezt.