Vannak azok az ikonikus filmes mondatok, amik egész generációk tudatába égett bele végérvényesen. Ezeket még azok is jól ismerik, akik esetleg nem látták az adott filmet. A legjobb példa erre nem más, mint a „Nem! Én vagyok az apád!” A Birodalom visszavágból.

Oké, bő négy évtizede mindenki nagyon jól tudja, hogy bizony Darth Vader volt Luke Skywalker apja. A franchise második filmjének (ami ugyebár az ötödik rész) nagy fináléjában hangzott el a vallomás, ami alaposan felforgatta a dolgokat, igazi fordulópont volt kettejük csatájában.

A rajongóknak viszont azonnal szöget ütött a fejében, hogy vajon Darth Vader honnan tudta, hogy ő Luke apja. Hiszen a filmben ezzel kapcsolatban nem árultak el semmit sem. A válaszra egészen 2015-ig kellett várni, és olyan formában érkezett meg, amire talán kevesen számítottak.

Kieron Gillen, Salvador Larroca, Edgar Delgado és Joe Caramanga dolgoztak azon a képregény-sorozaton, amely kifejezetten Darth Vaderről szólt. Ennek a hatodik epizódjában tudta meg, hogy az ifjú, aki egyre több borsot tört az orra alá, valójában az ő gyermeke. Az infót pedig nem más szállította le neki, mint Bobba Fett, aki valójában csak annyit tudott meg, hogy az ifjút Skywalkernek hívják. A többit Darth Vader már maga rakta össze.

Kíváncsi vagy néhány ritka, kulisszák mögötti fotóra A Birodalom visszavág forgatásáról? Akkor lesd meg a fenti galériánkat, érdemes!

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Az egyik utolsó felkelő támaszpont hófödte lankáit birodalmi lépegetők lepik el. Leiának, Han Solónak, és Chewbaccának menekülőre kell fognia, a nagy sietségben azonban... több»