Horrorfilm lesz a Hellboy rebootja

Egyre biztosabb, hogy a Hellboy-reboot kapcsán érdemes valami teljesen másra számítani, mint egy megszokott képregény-film – sőt, még a Guillermo del Toro-féle Pokolfajzat-verziótól is különbözőre, amely a 2000-es évek közepén tette ismertté és sikeressé a karaktert, és amely már akkor bizonyos szempontból megelőzte korát a történet megközelítésével.

Mike Mignola, a következő Hellboy egyik forgatókönyvírója nemrég egy interjúban mesélt a készülő filmről, és bár konkrét részleteket még nem árulhatott el (a filmet épp utómunkázzák, és Hollywood amúgy is szereti a titkokat), de elég részletesen magyarázott arról, hogy miben lesz más ez a film, mint az eddigiek – vagy mint más képregényadaptációk.

Mingola úgy fogalmazott, hogy próbáltak valami nagyon mást csinálni, és hogy a filmnek egy olyan része sem lesz, amelyik hajazna egy megszokott szuperhős-filmre. Utalt arra is, hogy már del Toro is ezt az utat követte, de a mostani filmnél még fontosabb volt, hogy minél kevesebb szuperhős elem legye benne – vagyis nem azon volt a hangsúly, hogy egy csomó jelmezbe öltözött, különleges képességekkel rendelkező ember rohangál fel és alá, hogy megmentse a világot valami kozmikus fenyegetéstől. Az új Hellboy inkább a folklór/mitológia/horror vonalon mozog majd.

Bár a történet részletei még titkosak, azt már tudni, hogy David Harbour alakította címszereplő fő ellenfele a Milla Jovovich által megelevenített Vérkirálynő lesz, a filmet pedig Neil Marshall rendezi.

A Hellboy jövő januárban kerül majd a mozikba, és az eddigi információk alapján érdemes lesz várni rá. Az borítékolható, hogy hamarosan érkezik majd némi mozgóképes ízelítő, hogy pörögjön a hype.