Annak ellenére, hogy a Marvel moziverzum nem kevés felejthető hőst hozott a vászonra, abban egyetérthetünk, hogy felejthetetlen karakterekkel is találkozhattunk az elmúlt években.

Sok főgonoszt ismerhettünk meg, sőt néhány esetben több alkalommal is, más színészek és produkciók újraértelmezésében. Azonban, amikor sor került Loki megalkotására, a stúdió azt a feladatot adta Zack Stentz forgatókönyvírónak, hogy a világ egyik legtehetségesebb színészét keresse meg inspirációért.

Stentz elmondása szerint a stúdió hajthatatlan volt, és a lehető legnagyobb főgonoszt követelték, aki egyben érdekes karakter is. Az alkotók pedig egy váratlan fordulattal az X-men filmekhez fordultak segítségért.

"Tudták, hogy az eddigi gonosztevőik az MCU-ban egy kicsit alulmúlták az elvárásokat, és az egyik vezető szó szerint azt mondta: 'Nézzétek, ha minden másban kudarcot vallotok, akkor Loki személyében adjatok nekünk egy olyan jó gonosztevőt, mint Magneto'." - mesélte Stentz egy interjúban.

És biztos, hogy az írók keményen dolgoztak, mivel Tom Hiddleston olyan módon jelenítette meg a komisz istenséget a képernyőkön, hogy milliók elismerésében és szeretetében részesült.

Stentz hozzátette, hogy ez semmiféleképpen nem tiszteletlenség Alfred Molina vagy Willem Dafoe karaktereivel szemben, akik nagyon nagy alakításokat nyújtottak Sam Raimi trilógiájában és a Pókember: Nincs hazaútban - viszont meg kell hagyni, hogy Ian McKellen Magnetója a legjobb főgonosz a képregényfilmek univerzumában. A forgatókönyvíró úgy gondolja, hogy Magneto volt az, aki hozzásegítette Lokit a sikerhez.

Most, hogy a Fox a Disney tulajdona lett, bízhatunk benne, hogy Magneto is felbukkan az MCU-ban. Hála a multiverzum koncepciójának még az is előfordulhat, hogy Sir Ian McKellent láthatjuk újra a szerepben. Sőt, még az is lehet, hogy egy nap szemtől-szemben állhat Lokival, a csirkefogóval?