Idegösszeomlásáról és öngyilkossági gondolatairól vallott a DC-sztárja, Zachary Levi

Zachary Levi a legtöbbeknek bizonyosan a Shazam!-ból lehet ismerős, de a most 41 éves színész sok más filmben is szerepelt, illetve előszeretettel kölcsönzi a hangját animációs filmekhez is. Talán keveseknek tűnt fel, de több Thor-moziban is láthattuk. A színész nemrégiben egy podcast vendége volt, ahol a hamarosan megjelenő könyve volt a téma. Itt beszélt nyíltan az életéről és főleg annak legsötétebb időszakáról.

Zachary Levi négy évvel ezelőtt, 37 éves korában kapott idegösszeroppanást. Saját bevallása szerint csak nemrég költözött Austinba, itt döbbent rá, hogy komoly segítségre lesz szüksége. Felidézte, ahogy egy nap fel-alá autózott a városban és egy olyan egyszerű kérdésben sem tudott dűlőre jutni saját magával, hogy melyik étteremben ebédeljen. Egy ponton aztán félreállt és elkezdett zokogni a volán mögött, miközben előre-hátra ringatózott.

Saját bevallása szerint ekkor nagyon élénken élt a fejében az öngyilkosság gondolata. Ez ugyan már korábban is megfordult az agyában, ám ez az alkalom mindenképpen más volt, mint a korábbiak: ekkor ugyanis teljesen egyedül volt Austinban, nem volt senki a közelében, aki támaszt nyújthatott volna. Végül aztán egy barátja tanácsolta neki, hogy vonuljon be egy szanatóriumba legalább egy hónapra, ahol pszichiáter segítségével új irányba terelheti az életét.

A színész arról is beszélt, hogy szinte egész életét betöltő megfelelési kényszer és fájdalom a nevelőapjának és a borderline személyiségű anyjának köszönhető, akik mindig hatalmas elvárásokat támasztottak vele szemben. Ezek elől egy idő után a szexbe, drogokba és alkoholba menekült. De érezte a dolog öniróniáját: az alkohol egy rövid időre elnyomja az ember rossz érzéseit, de másnap tízszer erősebb szorongás következik, ami elől nem nehéz újra az alkoholba menekülni. És ezzel máris beindult az ördögi kör.

Zachary Levi jelenleg több projekten is dolgozik, amelyek között ott találjuk a Kémkölykök franchise feltámasztását és a Shazam! 2-t is.