A melós

A melós

A Working Man
Griff

Levon Cade békés életre vágyik, és arra összpontosít, hogy jó apa legyen, ezért hátrahagyja árnyékos múltját, és az építőiparban dolgozik. Amikor azonban főnöke tinédzser lánya, Jenny eltűnik, Levon kénytelen visszatérni a fekete akciókból származó halálos képességeihez. Jenny könyörtelen… Több

Rendező: David Ayer
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier (HU): 2025.03.27.
Forgalmazó: InterCom

Jason Statham

2025.04.08 neki

Tökéletes

Nagyon pörgős akciót kapunk szokásos klisékkel és irritáló, agyzsibbasztó szereplőkkel. Korunk veszélyeire hívja fel a figyelmet, mint például a bulidrogos emberkereskedelem és a kiterjedt bűnözői hálózatok. Jellemzően a film kicsit olyan, mintha az "Elrabolva" utóérzetem lett volna a nézése közben. Mondjuk a végső harc igazi cuppogós csemege a '90-es évek lövöldözős filmjei kedvelőinek.

2025.03.29 Caravaggio1978

Tudni kellene neki is, mikor fejezze már be

Sajnos ő is beleesett abba a csapdába, hogy nem tudja, hol kell befejezni; minél tovább tolja, annál lejjebb csúszik a lejtőn. Ez a hétköznapi "melós" ember szerep mostanában a rögeszméje lett – azaz a rendezőknek. Kommersz, sablonos film, mint a legutóbbi filmjei. Egyszerűen nem tud kilépni ebből a kockából, amibe beletették. Akik az ilyen agyatlan akciófilmeken nőttek fel, azoknak megfelelő lesz szerintem.

2025.04.06 Vivi

A méhésznél sokkal jobb lett

A Melós című film története egy férfiról, Levon Cade-ről szól, aki egy volt tengerészgyalogos, és jelenleg egy építkezésen dolgozik. Levon visszavonul, és a hétköznapi életre összpontosít. A film során Levon harcol a jövője és családja megmentéséért, miközben kénytelen szembesülni saját döntéseivel és felelősségével. Az erőszakos, de mély emberi történet az önfeláldozásról és a személyes megváltásról szól, miközben a férfi próbálja újra megtalálni saját belső egyensúlyát, és rendet az életében. Kislányát nagyon szereti és védelmezi. A Melós egy tipikus Jason Statham-film, tele intenzív akciójelenetekkel és feszült pillanatokkal. Statham hitelesen formálja meg Levon Cade karakterét, aki egy egyszerű életet szeretne, de múltja nem engedi elfelejteni. A történet jól felépített, és a mellékszereplők is hozzák a formájukat, több szereplő is különösen jól játszik. A rendezés dinamikus, az akciójelenetek jól koreografáltak, és a film hangulata végig fenntartja a néző érdeklődését. Összességében A Melós egy szórakoztató akciófilm, amely kielégíti a műfaj rajongóinak igényeit, de nem hoz kifejezett újdonságot. Számomra ez izgalmasabb film volt, mint A méhész, pedig a rövid, kis filmje alapján lehúztam magamban, de meglepetésemre nagyon jóra sikeredett. Kétszer láttam eddig. :)

2025.04.03 Majorkas

Statham visszatér

Rendkívül furcsának tartottam, hogy nem sokkal A méhész után megérkezett A melós című film, ugyanis Jason Statham nem ilyen futószalagon érkező színész (de!). Még egy év sem telt el, arról lehetett olvasni, hogy Sylvester Stalloneval dolgoznak együtt... Teljes kritika

A film 277 246 775 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 103 903 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A forgatás Londonban és a berkshire-i Winnersh Filmstúdióban zajlott 2024 áprilisától május 31-ig.Szerző: csd

Értékelés: 5/10
(2025. 04. 15.)
A melósban Jason Statham biztos kezű iparosként vág rendet a karikatúrába illő gengszterek, hitvány drogosok és az öntelt jampecok sorai között. Ez ennyi. Több