Levon Cade békés életre vágyik, és arra összpontosít, hogy jó apa legyen, ezért hátrahagyja árnyékos múltját, és az építőiparban dolgozik. Amikor azonban főnöke tinédzser lánya, Jenny eltűnik, Levon kénytelen visszatérni a fekete akciókból származó halálos képességeihez. Jenny könyörtelen… Több

A kép forrása: Amazon MGM Studios
Nagyon pörgős akciót kapunk szokásos klisékkel és irritáló, agyzsibbasztó szereplőkkel. Korunk veszélyeire hívja fel a figyelmet, mint például a bulidrogos emberkereskedelem és a kiterjedt bűnözői hálózatok. Jellemzően a film kicsit olyan, mintha az "Elrabolva" utóérzetem lett volna a nézése közben. Mondjuk a végső harc igazi cuppogós csemege a '90-es évek lövöldözős filmjei kedvelőinek.
Sajnos ő is beleesett abba a csapdába, hogy nem tudja, hol kell befejezni; minél tovább tolja, annál lejjebb csúszik a lejtőn. Ez a hétköznapi "melós" ember szerep mostanában a rögeszméje lett – azaz a rendezőknek. Kommersz, sablonos film, mint a legutóbbi filmjei. Egyszerűen nem tud kilépni ebből a kockából, amibe beletették. Akik az ilyen agyatlan akciófilmeken nőttek fel, azoknak megfelelő lesz szerintem.
A Melós című film története egy férfiról, Levon Cade-ről szól, aki egy volt tengerészgyalogos, és jelenleg egy építkezésen dolgozik. Levon visszavonul, és a hétköznapi életre összpontosít. A film során Levon harcol a jövője és családja megmentéséért, miközben kénytelen szembesülni saját döntéseivel és felelősségével. Az erőszakos, de mély emberi történet az önfeláldozásról és a személyes megváltásról szól, miközben a férfi próbálja újra megtalálni saját belső egyensúlyát, és rendet az életében. Kislányát nagyon szereti és védelmezi. A Melós egy tipikus Jason Statham-film, tele intenzív akciójelenetekkel és feszült pillanatokkal. Statham hitelesen formálja meg Levon Cade karakterét, aki egy egyszerű életet szeretne, de múltja nem engedi elfelejteni. A történet jól felépített, és a mellékszereplők is hozzák a formájukat, több szereplő is különösen jól játszik. A rendezés dinamikus, az akciójelenetek jól koreografáltak, és a film hangulata végig fenntartja a néző érdeklődését. Összességében A Melós egy szórakoztató akciófilm, amely kielégíti a műfaj rajongóinak igényeit, de nem hoz kifejezett újdonságot. Számomra ez izgalmasabb film volt, mint A méhész, pedig a rövid, kis filmje alapján lehúztam magamban, de meglepetésemre nagyon jóra sikeredett. Kétszer láttam eddig. :)
Rendkívül furcsának tartottam, hogy nem sokkal A méhész után megérkezett A melós című film, ugyanis Jason Statham nem ilyen futószalagon érkező színész (de!). Még egy év sem telt el, arról lehetett olvasni, hogy Sylvester Stalloneval dolgoznak együtt... Teljes kritika
A film 277 246 775 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 103 903 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A forgatás Londonban és a berkshire-i Winnersh Filmstúdióban zajlott 2024 áprilisától május 31-ig.