Így castingolt Rozsomák szerepére Hugh Jackman

Hugh Jackman 20 éven keresztül formálta meg az X-Men legkedveltebb karakterét, Rozsomákot. Ma már szinte képtelenség lenne elképzelni, hogy más is kaphatta volna a szerepet, úgy tűnik azonban, hogy Jackman valójában nem túl jó esélyekkel indult a válogatáson.

A színész a The Tonight Showban adott interjúban mesélt arról, miként is zajlott az X-Men - A kívülállók szereplőválogatása, amely meglehetősen különös körülmények között zajlott:

“Amikor beléptem a szobába, már akkor tudtam, hogy nem én kapom meg a szerepet. Nagyon furcsa helyzet volt mindez, mert már akkor biztosra vehető volt, hogy Dougray Scott a befutó, nem sokkal később viszont a Mission: Impossible 2-ben is szerepet kapott. Az én meghallgatásom viszont alig tarthatott 20 másodpercnél tovább” - mesélte Jackman.

Az X-Men annak idején teljesen megváltoztatta a “játékszabályokat” a filmiparban. A megjelenésig gyakorlatilag nagyon kevesen hittek a produkció sikerében, a képregényadaptációk ugyanis nem számítottak kifejezetten nagy várományosnak.

“Egy barátom azt mondta, mihamarabb vállaljak el egy szerepet még azelőtt, hogy az X-Men a mozikba kerül, hogy senki nem néz már képregényfilmeket, egy halott műfajjá vált örökre. Sajnos arra sem volt igazán esély, hogy a még gyerekcipőben járó internetes kultúra bármennyire is lendítene a népszerűségén” - tette hozzá a színész.

Annak ellenére, hogy a történet alapján Jackman gyakorlatilag B-tervnek számított a castingon, valószínűleg nem is sülhetett volna el jobban a filmszéria alakulása. A teljes interjút lentebb megtekinthető: