Így emlékszik vissza Heath Ledger halálára A sötét lovag vágója

Noha  több mint 10 éve nincs már köztünk Heath Ledger, a fiatalon elhunyt színész halálhíre a mai napig sokakban frissen él.

Azok, akiknek lehetősége nyílt arra, hogy együtt dolgozhassanak Ledgerrel, még most is elevenen emlékeznek a közös munkára, így köztük Lee Smith, vágó is őszintén beszélt azokról a napokról, amikor A sötét lovag utómunkálatai zajlottak.

“Elképesztően szomorú volt az egész. 10-12 héttel a forgatások után voltunk már, amikor jött a hír, és persze mindig szomorú egy halálhír, de ő annyira zseniális és tehetséges színész volt. Hatalmas veszteség a számunkra” - mondta Smith.

“Több alkalommal is láttam őt dolgozni, amikor magam is kint voltam a forgatáson. Emlékszem épp egy alacsony költségvetésű film munkálatairól érkezett. Megállt háttal a kamera előtt az első felvételnél, mi pedig Christopher Nolannel néztük az egészet, és mindenki csak ámult, hogy ez a fickó egyszerűen fantasztikus...ahogy járt, ahogy beszélt. Mindent bevetett a szerepnél” - mesélte Smith.

A Sötét lovag óriási kritikai elismerésben részesült, a film bemutatóját azonban Ledger már nem élhette meg, a filmben nyújtott színészi teljesítményéért azonban többek között posztumusz Oscar-díjban részesült.