Az idei év egyik legnagyobb várományosának számító Halálos iramban 9 izmos bevételt produkált a nyitóhétvégén, úgy tűnik azonban, hogy ennek a diadalnak csakhamar vége is szakadt.

A produkció közel 136 millió dolláros bevételt hozott a nyitóhétvégén, amely szinte minden képzeletet felülmúlt. A koronavírus-járvány alaposan megtépázta a filmszakmát, egy ilyen időszak után tehét igencsak reményteljes nyitásnak számít ez az összeg.

A múlt héten azonban történet valami, amely alaposan keresztbe tett a teljes franchise renoméjának, a film bevétele ugyanis 85 százalékot zuhant a második héten. Hivatalos elemzés ugyan egyelőre nem készült a stúdió részéről, ám mindebben jó eséllyel John Cena ellentmondásba keveredése játszik főszerepet.

Cena egy korábbi interjúban országnak nevezte Tajvant, amellyel hatalmas felháborodást keltett a kínai közvéleményben. Noha Cena bocsánatot kért, a helyzet nem javult, az internet népe alaposan kikezdte a sztár, így könnyen lehet, hogy ezzel akár a teljes filmszéria jövője is bedőlt.