Bradley Coopernek figyelemre méltó napja volt tegnap, hiszen három egyéni Oscar-jelölést szerzett (legjobb film, rendező, forgatókönyvíró) a Maestro című filmjéért, és ezzel csatlakozott azon színészek meglehetősen szűk csoportjához, akiket önmagukat rendezve több alkalommal is a legjobb férfi főszereplő kategóriájában jelöltek Oscarra.

Cooper, aki korábban kilenc Oscar-jelölést kapott különböző kategóriákban, izgatottan nyilatkozott arról, hogy egy kivételes filmekkel teli évben mutathatta be az új rendezését, de kiemelte azt is, hogy Leonard Bernstein családja pozitívan reagált a filmben nyújtott alakítására.

"Úgy értem, először is, maga az év, hogy egy olyan évben szerepelhetek, ahol ilyen hihetetlen filmek vannak. Aztán amikor befejeztük a filmet, volt egy vita arról, hogy jövőre vagy idén jön-e ki, és emlékszem, hogy arra gondoltam, hogy ismerem a filmeket, amelyek érkeznek. Arra gondoltam, hogy elképesztő lenne, ha valaha is olyan szerencsések lennénk, hogy ilyen filmekkel kerülhetnénk egy lapra, szóval ez egy izgalmas dolog. És az a sok munka, amit mindenki beletett, hogy sokunknak elismerik ezt, tudod, Pete, ez anniyra nagyon szürreális" - mondta a Variety újságírójának.

Ha lemaradtál volna aZ összesen 7 Oscar-jelölést gyűjtő filmről, a mafabos adatlapról el is indíthatod a Netflix logóra kattintva, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

64 Maestro  (2023)

dráma | életrajzi | romantikus | zenés

Leonard és Felicia bonyolult szerelmi története, attól kezdve, hogy 1946-ban egy partin megismerkedtek, két eljegyzésen, 25 évig tartó házasságon és három gyermeken keresztül. több»