Ilyen rossz hírt is rég kaptak már a DC rajongói, a két legígéretesebb projekt a kukában landolt

A közelmúltban debütált Igazság Ligája rendezői változata meglehetősen javított a DC renoméján, ám úgy tűnik, hogy a Warner nem rendeli be a folytatást, illetve az Öngyilkos osztag Ayer-féle változatát sem kívánja megjelentetni a Snyder-cut példájára.

Ráadásul a stúdió két másik nagy várományosnak számító projektet is elkaszált, így egy darabig egész biztosan nem készül el sem a The Trench, sem pedig az Új Istenek. Mindezt a Warner egy hivatalos közleményben adta hírül, amelyben megköszönték Ava DuVernay rendező és Tom King képregényíró munkáját, akik az Új Isteneken dolgoztak.

A tervek szerint az Új Istenek lett volna, amelyben maga Darkseid is megjelenik, DuVernay nem is titkolja csalódottságát, a rendező szintén egy bejegyzésben reagált a Twitteren a döntéssel kapcsolatban, szerinte ugyanis Jack Kirby, a képregénysorozat szerzője egy megkerülhetetlen és fontos munkát tett le az asztalra az Új Istenekkel, amely meghatározó része a popkultúrának.

Szintén kispadra került a The Trench, amely az Aquaman világának horror spinoffja, és amelyen ráadásul James Wan dolgozott. Mondani se kell, aki ismeri a rendező “formanyelvét”, az tudja, hogy ha valami, akkor ez nagyon működött volna. Wan azonban továbbra is dolgozik az Aquaman 2-n, amely a tervek szerint 2022 decemberében debütál.