Talán sehol a világon nincs akkora kultusza a hegyméretű szörnyekről szóló filmeknek, mint Japánban, de az utóbbi évtizedekben a világ más részein is hódítanak. És mi lenne nagyobb szórakozás, mint mikor a két leghíresebb gigaszörnyet – King Kongot és Godzillát – egymásnak eresztik?

Erre először a ’60-as években került sor, a mai szemmel már megmosolyogtató alkotás viszont igazi kultuszfilmmé vált, épp a témája miatt. Hollywood idén ősszel újra egymásnak eresztené a két gigászt a Godzilla Kong ellenban, amelynek első tesztvetítéseit nemrégiben tartották. És a nézők a hírek szerint imádták.

Ellenben a ’60-as évekbeli filmmel, itt komoly figyelmet szenteltek a két főszereplő előéletének is. A gyíkkirály az elmúlt években két önálló filmet is kapott: a 2014-es Godzilla és a 2019-es Godzilla: A szörnyek királya mozikat. Ezzel szemben Kong, a hegynyi óriásmajom egyelőre csak egyet, a Kong: Koponya-szigetet 2017-ből.

Érdekesség, hogy utóbbi jóval pozitívabb fogadtatásban részesült, mint Godzilla két próbálkozása, amelyek a legnagyobb jóindulattal is csak középszerűek lettek.

Ennek fényében lehet tehát örömteli a rajongók számára, hogy az első beszámolók szerint a tervek szerint november 19-én mozikba kerülő Godzilla Kong ellen elnyerte a nézők tetszését. Természetesen a film történetéről alig tudni valamit, mivel a készítők hétpecsétes titokként őriznek minden részletet. Ám a tesztvetítések után már közeledik az első trailer bemutatója, utána jóval okosabbak leszünk, hogy miről is fog szólni a majom és a gyík gigászi küzdelme.