Isabelle Huppertet (legutóbbi szerepei a cikkünk galériájában) nevezték ki a 81. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál fő versenyprogramjának zsűrielnökévé, amelyet augusztus 28. és 2024. szeptember 7. között rendeznek meg.

A bejelentést Alberto Barbera, a fesztivál igazgatója tette. Huppert egyébként gazdag múlttal rendelkezik a Velencei Filmfesztiválon, többek között két Coppa Volpi-díjat és egy Arany Oroszlán különdíjat nyert, a kinevezésre adott válaszában kifejezte megtiszteltetését és a mozi iránti lelkesedését.

Barbera méltatta Huppert kivételes tehetségét és a mozi iránti elkötelezettségét, kiemelve nyitottságát a már befutott és feltörekvő rendezőkkel való együttműködésre.

Huppert zsűrielnöki szerepe a zsűri vezetése a rangos díjak, például a legjobb filmnek járó Arany Oroszlán és az Ezüst Oroszlán odaítélésében.

A színésznőt legutóbb a Bűnös vagyok című filmben láthattuk a magyarországi mozikban.

dráma | krimi | misztikus | vígjáték

Az 1930-as évek Párizsában Madeleine Verdier, a bájos és nincstelen, korlátozott képességű színésznő megvádolják, hogy megölt egy híres producert. Legközelebbi társa,... több»