Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
66%

Bűnös vagyok (2023)

Mon crime
Filmadatlap
 
28
Szereplők
2
Vélemények
15
Képek
4
Videók

Galéria (15)

Nadia Tereszkiewicz

Videók (4)

 
lacafacateofil   2023. 05. 19.

legújabb vélemény

0

Elképzelésem sem volt, mire számítsak ezzel a filmmel, de végtére is reménykedve ültem be rá a moziba. Alapjában véve nem csalódtam, de nálam egszerűen nem ütötte meg a közepesnél jobbat. Az alakítások viszonylag jók és a hangulata is meg tudott fogni, viszont a cselekmény egész egyszerűen kiábrándítóan unalmas volt.

 
brsvktr87   2023. 05. 18.

0

Nem igazán akarom senkinek sem a kedvét elvenni az egésztől, de szerintem nem hagy kis semmit sem az, aki nem vált rá jegyet. Kicsit amolyan "szokásos" francia vígjáték, sablonos francia humorral.

A film összbevétele 4 968 176 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 2 418 000 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 200 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Pascaline Chavanne jelmeztervező François Ozon szinte állandó munkatársa, ez a 20. közös filmjük.

(csd)
 

A díszlettervező Jean Rabasse először a Mon Crime című filmben dolgozott együtt François Ozonnal. Együtt rengeteg helyszínt kutattak fel, és olyan helyeket fedeztek fel, amelyeket még soha nem láttak a moziban.

(csd)
 

Bár Madeleine karaktere opportunista, mégis sikerül megváltoztatnia a nők helyzetét. Minden eszközt felhasznál, hogy megszabaduljon az állapotától.

(csd)
 

A francia rendező, François Ozon Georges Berr és Louis Verneuil 1934-es Mon Crime című színpadi műve alapján írta a forgatókönyvet.

(csd)