Itt az első beharangozó videó a következő nagy Star Wars-projekthez (The High Republic)

Tovább bővül a Star Wars világa, fény derült ugyanis a Lucasfilmnél eddig titokzatos módon csak Project Luminous néven alatt futott újabb projekt néhány izgalmas részletére.

A tervek szerint nem csupán filmes, hanem főként könyvek és képregények formájában is bővítenék a Star Wars univerzumot, így hivatalosan is bemutatták a The High Republic érát, amely közel kétszáz évvel a Baljós árnyak történései előtt játszódna majd.

A koncepció lényegében egy olyan korszakot idéz majd meg, amelyben a Jedik valóban a galaxis békefenntartóiként ténykedtek egy sokkal békésebb és civilizáltabb időszakban, a rend pedig sokkal nagyobb befolyással bírt a Köztársaság mindennapjainak alakulására.

A hivatalos bejelentés alapján a The High Republic története szinte semmilyen ponton nem érinti majd sem a korábban megjelent, sem pedig a jövőben érkező Star Wars produkciók cselekményét, így a készítők gyakorlatilag teljes alkotói szabadságot élvezhetnek.

Az új koncepció eseményeinek középpontjában egy közelgő katasztrófa áll, amelynek során egy új sötét erő, a Nihil is ébredőben van, egy valóságos hódítás veszi kezdetét, amelynek hőseinknek kell útjába állnia.

A The High Repubilc munkálataiba Darth Maul külsejéért is felelős Ian McCaiget is bevonták, hogy készítsen néhány vázlatot, így az új sztori nem csupán új kalandokat és főgonoszt ígér, hanem számos új karaktert is tartogat a rajongók számára.

Az új széria idén augusztusban rajtol majd a Star Wars Celebration keretében a Light of the Jedi regénnyel, az első fázisban pedig további izgalmas megjelenések érkeznek, amelyeket össze is szedtünk:

Light of the Jedi – Charles Soule regénye,

A Test of Courage – ifjúsági regény Justina Irelandtől,

The High Republic – Cavan Scott Marvel-képregénysorozat

Into the Dark – Claudia Gray regénye,

The High Republic Adventures – Daniel Jose Older képregénysorozata