Michael Keaton is azon kevés színész közé tartozik, aki magára ölthette egyszer (illetve ő kétszer) Batman szerepét. Az 1989-es Denevéremberben nem más volt a filmbéli ellenfele, mint Joker, akit a már akkor is élő legendának számító Jack Nicholson játszott el. Michael Keaton a napokban egy interjúban mesélt a forgatás élményeiről.

Bár ma már ő maga is igazi befutott hollywoodi sztárnak számít, akkoriban még messze nem volt ilyen magas az ázsiója. Nem úgy Jack Nicholsoné. Ez elég fura érzést is keltett, hiszen a vásznon épp azt kellett eljátszania, hogy ő Batman, aki senkitől sem fél, cserébe mindenkinek félelmet csempész a szívébe. Csakhogy a valóságban épp fordítva volt.

Jack Nicholson olyan erős jellem, olyan határozott, hogy az már szinte ijesztő volt színésztársa számára. De persze a jó értelemben, mivel egy ekkora színészlegendával együtt dolgozni mindig, minden körülmények között ijesztő lehet elsőre.

De Michael Keaton azt is hozzátette, hogy Jack Nicholson tökéletesen tisztában volt és van a saját maga erejével, és sosem éreztette másokkal, hogy különb lenne náluk. Igazából a saját határozottságából fakadóan mindenkit képes volt gyorsan megnyugtatni. Michael Keaton még azt is hozzátette, hogy színésztársa minden reggel oly módon köszöntötte munkatársait, amit nem illene nyilvánosan visszaidézni. De el tudjuk képzelni, mi lehetett az.