A DC Studios új elnökeként James Gunn gyökeres változásokat hozott a DC filmes palettáján, ám úgy tűnik, legalább három karakter visszatér a jövőben.

Gunn az elmúlt időszakban alaposan kiakasztotta a rajongókat azzal, hogy menesztette Henry Cavillt Superman szerepéből, illetve az is hivatalossá vált, hogy nem készül el a Wonder Woman 3. Egyértelművé vált, hogy Gunn pontot akar tenni a Snyder-verzum végére, amely az elmúlt években valóban egyre nagyobb csalódást okozott a nézőknek. 

A rendező elképzelése szerint a Superman: Legacy helyezi majd új alapokra a DC filmes univerzumát, amelyben David Corenswet alakítja a címszereplőt, Lois Lane-t pedig Rachel Brosnahan formálja meg, a produkció a tervek szerint 2025 júliusában fog debütálni.

Gunn szerdán a közösségi médiában pedig azt is megerősítette, hogy három meglévő DCEU-karakter folytatja az új DC-univerzum kánonjában. “Xolo Maridueña továbbra is Kék Bogárt fogja játszani a DCU-ban, ahogy Viola Davis lesz Amanda Waller, és John Cena lesz Peacemaker” - írta a rendező.

Gunn azt is leszögezte, hogy a régi kánont maguk mögött kívánják hagyni, ugyanakkor az új franchise-ban lesz majd néhány pont, amely felveszi a korábbi cselekmény egy-egy fonalát.