Sajnos hozzá kellett szoknunk ahhoz, hogy a filmek megjelenési időpontjait teljesen átszabja világjárvány, a Morbius esetében sem történt másként.

A stúdióknak és a moziknak is egyaránt gondot a koronavírus világjárvány, az elmúlt két évben rengeteg film premierjét halasztották el, és hiába a Venom 2 sikere, a Sony aggódik a kasszasiker várományosáért, ezért az omikron variáns terjedése miatt ismét elcsúsztatta a film bemutatását.

A szuperhősfilmben Leto alakítja Michael Morbiust, a biokémikust, aki vámpírrá válik, miután megpróbálja kigyógyítani magát egy rendkívül ritka vérbetegségből. A rendezői székben Daniel Espinosa ül, a szereplőgárát pedig olyan sztárok erősítik, mint Matt Smith, Jared Harris és Tyrese Gibson. A január 28-án került volna a mozikba, de jelen állás szerint a premierre csak április 1-jén kerül sor.

Mindeközben egy másik szuperhősfilm, a Pókember 3 - Nincs hazaút a járványhelyzet ellenére már 1,3 milliárd dollárt hozott, igaz, Moribus karaktere jelenleg még sokkal kevésbé közismert, mint a hálószövő Peter Parkeré.

55 Morbius  (2022)

akció | dráma | horror | kaland | sci-fi | thriller

A zseniális orvos, Michael Morbius (Jared Leto) halálos betegségben szenved, de hiába kutatja az ellenszert, az idő vészjóslóan nehezedik fölé, és pontosan tudja, hogy már nincs... több»