Az már egy ideje tudható, hogy filmes adaptációt kap a nagysikerű Minecraft játék, az utóbbi időben viszont meglehetősen csendes volt a produkció háza tája.

A Markus Persson által készített open world játékból a mai napig közel 238 millió példányt értékesítettek, a fejlesztésért felelős Mojang stúdiót pedig a Microsoft vásárolta fel mintegy 2,5 milliárd dollárért. Noha a filmesítési jogokat még a Warner Bros. szerezte meg még 2014-ben a stúdió évek óta halasztotta a projektet.

Még 2015-ben a Mojang vezérigazgatója, Vu Bui jelentette be, hogy Rob McElhenney rendezi a produkciót, aki később távozott a pozícióból, a stafétát végül Peter Sollett vette át, aki egyúttal a forgatókönyvet is fejlesztette.

Ám Sollett sem maradt a rendezői székben, a jelenlegi értesülések szerint Jared Hess rendezi a produkciót, amelyhez legújabban Jason Momoát sikerült szerződtetni. Persze egyelőre sem cselekmény, sem pedig Momoa pontos szerepe nem ismert.

A Minecraft “sandbox” játéknak gyakorlatilag csak maga a játékos fantáziája szab határt, bármit megépíthet és előállíthat benne, így persze már pusztán az is izgalmas felvetés, miként adaptálják ezt a koncepciót nagyvászonra.

A film a tervek szerint 2025 áprilisában debütál a hazai mozikban, így a hazai bemutató is akkorra várható.