Jason Momoa esete és 4 sztár, aki túlélt egy motoros balesetet

Talán kevesen tudják róla, de az Aquaman sztárja, Jason Momoa imád motorozni. Olyannyira, hogy még évekkel a DC-hőssé válás előtt készített is egy filmet a motorozásról, amelynek írója, rendezője és főszereplője is volt egyben. Ez is adja a pikantériáját annak, hogy a színész a minap közúti balesetet szenvedett, amiben egy motoros is érintett volt.

A jelentések szerint a színész a saját autójával közlekedett, amikor egy motoros szabálytalanul előzött és átlépte a dupla sárga záróvonalat. Ekkor ütközött Jason Momoa autójának, minek következtében le is repült a motorról. A színész kiszállt segíteni a sérültnek, akit kórházba is szállítottak, de szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

Ezúttal tehát Jason Momoa épp autót vezetett, de ennyi erővel lehetett volna fordítva is. Ebből kiindulva pedig bekerülhetett volna azon színészek nem túl népes táborába, akik két keréken kísértették meg a halált, de élve megúszták.

Az egyik ilyen színész Keanu Reeves, aki szintén nagy rajongója a motorozásnak. Olyannyira, hogy saját motoros cége is van. És annak  ellenére is imád motorozni, hogy kétszer is megcsapta a halál szele. Először 1988-ban, amikor Los Angeles egyik híresen szeles hegyi útján motorozott és egy hajtűkanyarban kicsúszott. Másodszor pedig egy autós vágott ki elé váratlanul. Hogy elkerülje a karambolt, elesett: letört a foga, vérzett az orra és a sípcsontja is megsérült.

George Clooney is ebbe a tárborba tartozik. A sármos színész még 2018-ban szenvedett motoros balesetet Olaszországban. 70 mérföld per órával (nagyjából 110 km/h) száguldott, amikor váratlanul egy autó kanyarodott ki elé az útra. Nem tudta elkerülni az ütközést és szó szerint katapultált a motorról. Az, hogy élve megúszta a hajmeresztő balesetet, valószínűleg annak köszönhető, hogy eséskor szerencsésen a kezeire és a lábaira érkezett. A dolog legszomorúbb részének mégis azt tartja, hogy a baleset után a közelben tartózkodók inkább videózni kezdték őt ahelyett, hogy segítettek volna.

Arnold Schwarzeneggert is meglegyintette a halál szele, amikor épp motoron száguldott. Nem arról van szó, amikor a Terminátor 2. - Az ítélet napja egyik jelenetében leugrat egy motorral egy felüljáróról, hiszen azt természetesen egy kaszkadőr hajtotta végre helyette. A baleset akkor történt, amikor Kalifornia kormányzójaként dolgozott 2006-ban. Egy autóval ütközött, de megúszta apró sérülésekkel, a száját viszont össze kellett varrni. A kormányzónak nem volt jogosítványa a motorra, így elég vaskos bírságot kellett fizetnie a baleset után.

Végül, de nem utolsósorban Gary Busey is e társaság tagjának mondhatja magát, sőt, talán ő mondhatja a leginkább annak. A színész még 1988-ban vásárolt egy Harley Davidsont, amit a boltból elhozva mindjárt ki is próbált. Csakhogy egy manővernél elveszítette az uralmat felette és túl nagyot fékezett, amitől keresztül repült rajta és a fején landolt. Mivel nem volt rajta sisak, súlyos sérüléseket szenvedett, ami miatt a kórházban agyműtéten is átesett. Ez idő alatt egy rövid időre a szíve is leállt, így saját bevallása szerint a túlvilágon is járt. Szerencsére visszatért onnan és felépült.