Játssz, és NYERJ páros belépőt a Cate Blanchett nevével fémjelzett szenzációs kiállításra

A Magyar Nemzeti Galéria jóvoltából most 3x2 páros belépő keresi a gazdáját az év egyik legizgalmasabb kiállítására.

A 20. századi modernizmus sajátos gondolkodásmódját, a korszak művészetére jellemző kiáltványok világát idézi fel Julian Rosefeldt MANIFESTO című filminstallációja. A Magyar Nemzeti Galériában látható alkotás Cate Blanchett főszereplésével tizenhárom epizódban tizenkettő mai nő és egy férfi életéből mutat be egy-egy rövid jelenetet.

A 2015-ben készült, összesen 130 perces mű a mára divatjamúlt kifejezési formát, a kiáltványok világát aktualizálja oly módon, hogy a társadalom legkülönbözőbb rétegeiben tizenkét különböző mai élethelyzetet alkot meg, miközben az egyes jelenetekben elhangzó monológok különböző 20. századi művészeti irányzatok kiáltványaiból, manifesztumaiból vett idézetek, szövegrészletek. Minden főszerepet Cate Blanchett ausztrál színésznő alakít. Hol TV-bemondóként, hol gyári munkásként, hol punkként, brókerként, vagy hajléktalan férfiként jelenik meg a filmkockákon, hogy eljátssza a szereplők életét.

A projekt létrehozója, Julian Rosefeldt (1965) Berlinben élő művész építészeti tanulmányok után kezdett el a film képzőművészeti közegben való alkalmazásával foglalkozni. Filmjei, többcsatornás installációi az egyén társadalomban elfoglalt helyéről szólnak, legtöbb esetben köznapi emberek életén keresztül beszélnek az emberi lét átfogó kérdéseiről. Munkái megtalálhatók a világ legnagyobb művészeti gyűjteményeiben.

Ha Te sem akarsz lemaradni a páratlan eseményről, nincs más dolgod, mint válaszolni az alábbi kérdésre:

Ki a főszereplője Julian Rosefeldt Manifesto című filminstallációjának?

1. Kate Winslet

2. Cate Blanchett

3. Julia Roberts 

A helyes válaszokat június 14. 12:00 óráig várjuk a [email protected] email címre. Sok sikert kívánunk!

Ha még többet szeretnél megtudni a kiállításról, ide kattintva látogass el a Magyar Nemzeti Galéria oldalára.