Néhány Netflix-nézőt annyira elborzasztotta a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori, hogy képtelenek voltak végignézni az első borzongató epizódot.

A sorozatgyilkos és kannibál hátborzongató történetének nyomon követése mellett a dráma rávilágít más karakterekre is, akiket belerángattak Dahmer eltorzult világába. A streaming oldal 10 epizódot indított útjára, hogy bemutassa az áldozatok és családtagjaik történetét, és azt, hogy miért tartott ilyen sokáig az igazságszolgáltatás.

Az Amerikai Horror Story - Hotelt jegyző Ryan Murphy által készített szinopszis így szól: "Több mint egy évtizeden keresztül 17 tinédzsert és fiatalembert gyilkolt meg az elítélt gyilkos Jeffrey Dahmer. Hogyan kerülte el a letartóztatást ilyen sokáig?"

Miután kirúgták a főiskoláról, majd a hadseregből, Dahmer apja és mostohaanyja elszállította a nagymamájához - Catherine Jemima Hugheshoz - élni. A Michael Learned által alakított Catherine-nek látszólag voltak gyanúi az unokája körül, de soha nem cselekedett ezeknek megfelelően.

Dahmer három férfit gyilkolt meg abban az időben, amikor a nagymamájánál élt Wisconsinban, és a férfiak holttestén savval "kísérletezett". Steven Tuomit 1987-ben ölte meg a milwaukee-i Ambassador Hotelben, mielőtt a holttestet visszavitte a nagymamája házába. James Doxtatort szintén Catherine házában gyilkolták meg, és a holttestét egy hétig a pincében hagyták, mielőtt Dahmer feldarabolta volna. Richard Guerrerót és Anthony Searst szintén ugyanott ölték meg, fejüket és nemi szervüket Dahmer trófeaként tartotta meg.

Amikor a nő egyszer panaszkodik a szagra, az Evan Peters által alakított Dahmer elhárítja azzal, hogy az "állatpreparátori cuccai" miatt van. Az undorító bűzt is egy "döglött mosómedvére fogta a hátsó veranda alatt", és azt mondta, hogy egy héten belül el fog tűnni. Catherine még Dahmerre is rátalált az egyik áldozatával, aki bedrogozva és eszméletlenül feküdt a nappalijában. Az unokája azt mondta neki, hogy a férfi részeg volt, amit a sorozatban Catherine mintha elhitt volna neki. A nő tudta nélkül megmentette a férfi életét, mivel Dahmer kórházba vitte, miután magához tért. Gyanúja ellenére úgy gondolják, Catherine-nek fogalma sem volt arról, hogy milyen borzalmak bontakoztak ki az orra előtt.

A sorozat gyengéd pillanatokat mutatott be a nagymama-unoka páros között, köztük egy jelenetet, amikor Catherine megnyugtatta Dahmert, hogy jó fiú volt. Édesapja, Lionel fotóit és eredményeit nézegették, amelyeket Catherine egy nagy fadobozban őrzött. Úgy tűnt, Dahmer szomorú, hogy nincs "jófiús doboza", vagy bármi, amire büszke lehet az iskolai éveiből. Catherine együtt érzett az unokájával, és kimutatta, hogy mennyire szereti őt. Nem tudta, hogy később azt a dobozt arra használta, hogy az egyik áldozata fejét tárolja benne.

Lionel a Milwaukee Sentinelnek mesélte: "Egy bárban volt és bajba került, nekem pedig meg kellett keresnem. Valószínűleg nagyon rosszul tettem, de nem volt bennem annyi bölcsesség, hogy másképp cselekedjek, és elküldtük a nagymamájához, hogy ott éljen. Egy új jelenet. Szerették egymást, és a fiú segített neki a házimunkában".

1988 szeptemberében nagymamája megkérte Dahmert, hogy költözzön ki, mert a férfi sokat ivott, és nagyanyja nem helyeselte a szexualitását sem. Négy évvel később Catherine 88 éves korában meghalt, ami olyan pletykákat keltett, hogy vérszomjas unokája ölte meg. Ezek az elméletek soha nem igazolódtak be, de halálának oka máig ismeretlen.

Dahmert 1991-ben tartóztatták le - egy évvel Catherine halála előtt. A Milwaukee-i kannibálnak bélyegezték. 17 férfi és fiú életét oltotta ki az 1970-es és 1990-es évek között. 15 életfogytiglani börtönbüntetést kapott, amit később 16-ra hosszabbítottak meg, és végül 1994-ben a börtönben gyilkolta meg Christopher Carver rab.