Jégvarázs 2: Most akkor leszbikus Elsa, vagy sem? Kristen Bell válaszolt

Kevés olyan animációs film van, ami akkor érdeklődést és felhajtást váltott ki az elmúlt időben, mint a Jégvarázs 2. A hihetetlen sikert aratott első rész folyatásához nemrég érkezett hivatalos trailer, és a rajongók már az egészet, szinte kockáról kockára szétkapták, hogy kikövetkeztethessék az egyelőre gondosan őrzött történetet.

Az egyik ilyen fontos szempont és szál a rajongók szerint az, hogy a főszereplő Elsa mikor – de főleg hogyan – találja majd meg a boldogságot. Az első részben ugyanis Elsának nincs szerelme, igaz, a történet szempontjából nincs is rá szüksége – de rajongók nagyon szeretnék, ha kedvencük magányát végre feloldaná valaki.

Sokan nagyon örülnének annak, ha Elsa barátnőt kapna, sőt: az ügy érdekében még internetes kampányok is zajlanak, és számtalan felhasználó kardoskodik amellett, hogy a karakter egy másik nő oldalán találja meg a boldogságot.

Erre a felvetésre viszonylag kevés hivatalos reakció érkezett eddig a stúdió részéről, és azok is javarészt ködösek. Nyilván nem merik kategorikusan elutasítani az ötletet, mert akkor kirekesztőnek titulálnák őket és kitörne a botrány – a másik oldalról pedig teljesen érhető a Disney óvatoskodása, ami mindig is egy konzervatív, a fontos értékek mellett kiálló és családbarát stúdióként szereti magát feltüntetni.

A főszereplő Idina Menzel szerint az ötlet remek – a rendezőnő Jennifer Lee pedig annyit mert ezzel kapcsolatban mondani, hogy majd Elsa megmondja, merre szeretne haladni, Kristen Bell pedig azt válaszolta a rajongóknak:

Azaz: majd meglátjuk.