A Lionsgate a Steven Spielberg West Side Storyjában Mariát alakító Rachel Zeglert választotta Lucy Gray Baird szerepére The Ballad of Songbirds and Snakes című filmben.

Suzanne Collins regényének adaptációja 2023. november közepén debütál világszerte a mozikban. Az éhezők viadala-franchise több mint 3 milliárd dollárt keresett világszerte, Francis Lawrence, aki a négy Éhezők viadala-filmből hármat rendezett, pedig újra a rendezői székben ül, míg a franchise producere, Nina Jacobson és partnere, Brad Simpson újra producerként egyengeti a film útját, akárcsak Lawrence maga.

Zegler Lucy Gray-t, az elszegényedett 12. körzetből származó lányt alakítja majd. Az előzményfilm hivatalos szinopszisa a következő: 

Évekkel azelőtt, hogy Panem zsarnoki elnökévé válna, a 18 éves Coriolanus Snow az utolsó reménye a családjának, az egykor büszke családnak, amely kegyvesztetté vált a háború utáni Kapitóliumban. A 10. Éhezők Viadala közeledtével az ifjú Snow-t nyakába nagy felelősség hullik, amikor Lucy Gray Baird, az elszegényedett 12. körzetből származó lány mentora lesz. De miután Lucy Gray egész Panem figyelmét magára vonja azzal, ahogy énekel a ceremónia alatt, Snow úgy gondolja, hogy talán képes lesz a javukra fordítani az esélyeket. Snow és Lucy egyesítik a képességeiket az idővel való, a túlélésért folytatott versenyfutásukban, melynek végén kiderül, ki is az énekesmadár, és ki a kígyó.

A film férfi főszerepét, a fiatal Snow-t Tom Blyth játssza. A galériában róla is találsz képeket.