Jim Carrey hajléktalan volt, mielőtt befutott volna

A már befutott hollywoodi sztárokról, akik filmjeikért dollár milliókat tehetnek zsebre, elég nehéz elképzelni, hogy egykor jóval mélyebbről kellett felkapaszkodniuk a csúcsra, mint ahol az emberek többsége hétköznapjait éli. Márpedig nem egy és nem két igazi világsztár rendelkezik nehéz vagy szomorú múlttal. Ilyen volt Jim Carrey is, aki az elmúlt harminc év egyik legnagyobb komikusa. Pedig sok minden volt a gyerekkora, csak épp vidám nem.

Jim Carrey alsó-középosztálybeli családba született Kanadában. Apja zenész és könyvelő volt, aki így is csak nehezen tudta eltartani a családot. Ám, amikor elveszítette munkáját, a dolgok még rosszabbra fordultak. Olyan rosszra, hogy idővel az egész családnak el kellett hagynia az otthonát, lényegében hajléktalanná váltak.

Hogy nem maradtak teljesen fedél nélkül, annak volt köszönhető, hogy be tudtak költözni egy kisbuszba. Az ifjú, ekkor még mindig csak 15 éves Jim végül abbahagyta az iskolát, hogy gondnokként helyezkedjen el egy gyárban. Ezzel két évig tudta segíteni a családját a boldogulásban, ám két év után otthagyta ezt a munkát és elkezdte humorista karrierjét.

Persze eleinte ez sem ment olyan fényesen, de apró lépésekkel egyre feljebb kapaszkodott. Idővel Hollywoodba költözött, ahol televíziós műsorokban szerepelhetett. Végül ez hozta meg neki a lehetőséget az első nagy áttörésre, amit 1994-ben az Ace Ventura - Állati nyomozó hozott meg neki.

Ettől kezdve már meredeken ívelt felfelé a karrierje, amely végig elsősorban vígjátékokra épült, de néha bele-belekóstolt más műfajokba is több-kevesebb sikerrel. Jim Carrey tehát meglehetősen mélyről küzdötte fel magát a hollywoodi csillagok közé. És mára elérte azt, hogy neve örökre fennmarad majd, mint a gumiarcú komikus.