J.J. Abrams beszólt a trolloknak

A legfrisseb Star Wars-epizód, az Star Wars: Az utolsó Jedik az elmúlt időben sok kritikát kapott az interneten, méghozzá azért, mert bizonyos csoportok véleménye szerint a filmben túl nagy hangsúlyt kaptak a nő karakterek – sőt, egy vélemény szerint a feminizmus és a diverzitás ilyen nagy fokú reprezentálása teljesen elvette számára a Star Wars-élményt, ahogy a gyermeke számára is.

Rian Johnson által rendezett részben feltűnik Daisy Ridley, Kelly Marie Tran, Laura Dern és Carrie Fisher, és mind kulcsfontosságú szerepeket játszanak a filmben. A növekvő harag és gyűlölet miatt a rendező úgy érezte, hogy meg kell magyaráznia szereplőválasztásait – ám a Lucasfilm egyáltalán nem gondolja úgy, hogy munkáját kifogásolnia kéne, így egy következő trilógiát is a rendezőre bíztak.

A téma mellett nem ment el az Star Wars - Az ébredő Erő rendezője, J.J. Abrams sem: „A Star Wars egy nagy galaxis, amelyben nagyjából mindent megtalálsz, amit akarsz. Ha úgy érzed, hogy fenyegetnek a nők, és ki kell rohannod ellenük, akkor minden bizonnyal találni fogsz magadnak egy ellenséget a Star Wars-ban. Megnézheted az első filmet, amit George Lucas rendezett, és azt mondhatod, hogy Leia túl hangos vagy kemény. Ha problémát keresel, találni is fogsz egyet. Úgy tűnik, az internetet erre találták ki.”

JJ Abrams rendezi a következő, kilencedik Star Wars-filmet is, ami előreláthatóan 2019 decemberében kerül a mozikba – „a Rey, Poe, Finn és Kylo Renn  - akárhogy is nézzük, ez három férfi és egy nő – története olyan módon folytatódik, hogy nem is lehetnék izgatottabb, és alig várom, hogy a nézők is lássák.”