Joaquin Phoenix: 'Ne gombázzatok, és nézzétek meg azt az átkozott filmet'

Ari Aster legújabb filmje, az Amitől félünk már a hazai mozikban is megtekinthető, a film főszerepét játszó Joaquin Phoenix pedig óva intette a nézőket egy bizonyos dologgal kapcsolatban.

Aster harmadik nagyjátékfilmje az Örökség és a Fehér éjszakák után talán kevésbé mondható “horrorisztikusnak”, ettől függetlenül viszont sokak szerint még ugyanolyan félelmetes, amelyet a legtalálóbban talán úgy lehetne jellemezni, hogy egy “sötét pszichedelikus utazá”.

Phoenix a Fandangónak interjúban beszélt arról, hogy óva intene bárkit is attól, hogy ehhez a film megnézése előtt bármilyen pszichedelikumot fogyasszon a “hatás fokozása érdekében. “Egy egyetemista ismerősöm mesélte, hogy a barátaival megbeszélték, hogy kihívás gyanánt varázsgombát esznek mielőtt megnézik a filmet” - jegyezte meg Phoenix.

“Szóval szeretnék egy közérdekű közleményt kiadni, és azt mondani: ne vegyetek be gombát, és nézzétek meg azt a rohadt filmet. Ha valaha is eszel valamit előtte, filmezd le magad. De inkább ne vegyél be semmit” - tette hozzá a színész.

Phoenix elmondta, hogy ő maga nézőként nagyon élvezte Aster filmjét. “Ficánkoltam a székemben. Már az elejétől a végéig nevettem. Van néhány jelenet, ahol csak úgy vonaglottam, mert amit Ari Aster a hanggal művelt, az egyszerűen nagyszerű. Ez egy nagyon gazdag világ, amelyben rengeteg részletet láthatunk. Ez 100%-ban egy olyan film, amit érzel” - mondta Phoenix.

dráma | horror | vígjáték

Egy vállalkozó epikus élettörténetét ismerhetjük meg, akinek karrierje évtizedeken keresztül ívelt felfelé. Most azonban mintha minden megváltozott volna, a mindennapok pedig... több»