Jamie Lee Curtis soha nem gondolta volna, hogy eljut arra a pontra, hogy Oscar-jelölést kapjon.

A sikolykirálynőt a Legjobb női mellékszereplőnek jelölték a Minden. Mindenhol. Mindenkor című filmben nyújtott alakításáért - de a szerény kezdeteket sosem fogja elfelejteni. 

"64 éves vagyok. Tizenkilenc éves korom óta színész vagyok" - mondta az AP Entertainmentnek - "Horrorfilmeket forgattam, és joghurtot árultam, amitől végre tudsz egy jót sz*rni. Soha nem gondoltam volna, hogy az Oscar-gálán hallom majd a nevemet".

A Halloween sztrája a reklámokra utal, amelyeket az Activia joghurtmárkának készített, egy probiotikus joghurtnak, amely "támogatja a bélrendszer egészségét".

Curtis hét éven át csinálta a reklámokat - és a Saturday Night Live még egy paródiát is készített az egyik reklámjából.

A színésznő elmondta, hogy abban a pillanatban, amikor jelölték, "teljes elfogadásban" volt, köszönhetően a józanságban tanult gyakorlatoknak.

"Két hét múlva 24 éve józan vagyok, és józanul élve az ember egy más valóságban él" - osztotta meg Curtis - "Ez nem mágikus gondolkodás, ez nem egy fantáziaélet. Ez az én valós életem, és nem én vagyok a meghatározója annak, hogy ez megtörténik. El kell fogadnom, ami történik. És így abban a pillanatban teljes elfogadásban voltam, és megdöbbentem, sokkolt, majd izgatott voltam" - kiáltott fel.