Már csak napok kérdése, és végre a mozikban minden idők legsikeresebb horrorjának folytatása, az Az - 2. fejezet, de az még egyáltalán nem biztos, hogy ezzel örökre búcsút kell intenünk Pennywise-nak.

Bár a hamarosan a mozikba érkező Az - 2. fejezet kétségkívül lezárja a Vesztesek klubjának történetét, és a rendező, Andy Muschietti sem szeretné tovább írni a Stephen King sztoriját (különösen most, hogy kiderült, szuperhősfilmet rendez a DC-nek), Pennywise karaktere azonban már egészen más lapra tartozik.

"A könyv egy teljes mitológiát épít fel. Ez pedig olyan dolog, ami kínálja magát a feltárásra. AZ több millió éve létezik, huszonhét évente pedig az emberekkel is kapcsolatot teremetett. Gondoljatok bele, mennyi alapanyag ez" - mondta a rendező, aki azonban azt is elmondta, hogy egyelőre nincs ilyen irányú terve.

Vele ellentétben például a forgatókönyvet író Gary Dauberman nem igazán pártolna egy spin-offot, de az utóbbi években a stúdiók által egyre nagyobb intenzitással épített filmes univerzumok sorába kétségkívül illene egy ilyen produkció. Ha az Az 2 csak a közelébe tud érni annak az anyagi sikernek, melyet elődje ért el, meglepődnénk, ha a New Line Cinema nem venné fontolóra a dolgot.

Az Az - 2. fejezet James McAvoyJessica ChastainJaeden Lieberher és Bill Skarsgård főszereplésével szeptember 5-től látható a mozikban!

Ti kíváncsiak lennétek egy spin-offra?