2021.05.06   olvasottság: 3545x   szerző: GGS   hozzászólások: 0

A Disney mesék lassan egy évszázada szórakoztatják a nagyérdeműt, és ezen röpke évtizedek alatt soha senkinek nem bántották a szemét. De ma már lassan eljutunk oda, hogy a Disney mesék nem, hogy gyerekeknek szóló kedves rajzfilmek, hanem csupa rossz üzenettel és negatív tartalommal vannak tele… Most épp a Hófehérke és a hét törpe van soron, akadt valaki, aki belemagyarázta a nők elleni férfiúi elnyomást.

Jöhet az újabb Disney-cenzúra? A herceg a beleegyezése nélkül csókolta meg az alvó Hófehérkét

Történt ugyanis, hogy a Disneyland röpke 400 napnyi kényszerű zárva tartás után április végén újra megnyitotta kapuit világszerte. Ez idő alatt több attrakció is kisebb-nagyobb változtatáson esett át. Ilyen volt a Hófehérke történetét elmesélő Snow White’s Enchanted Wish is.

Két amerikai újságírónő kapott is az alkalmon, és május elején elmentek egy picit szórakozni az egyik parkba, ott pedig fel is ültek az említett menetre. És annak végén szörnyülködve látták, hogy a park üzemeltetői a nagy finálét a következőképp állították össze.

Az út végén ugyebár a gonosz boszorkány halálsikollyal a mélybe zuhant, ez idáig teljesen oké, minden rendben. Aztán jött az arcul csapás, mikor közvetlenül a menet vége előtt megjelent a mindenki által jól ismert csókjelenet és a felirat: „Az igaz szerelem csókja felébresztette Hófehérkét, a törpék pedig táncra perdültek örömükben.”

Hogy is van ez, kérem? Szegény Hófehérke beleharapott a mérgezett almába, ami lényegében örök álommal átkozta meg. Aztán jött a jóképű herceg és az igaz szerelem csókjával felélesztette őt? A két újságírónő itt dobta el a sósperecet felháborodásában. Mert bizony hogy is lehetne az igaz szerelem csókja az, amit egy olyan kiszolgáltatott nő kap, aki nincs is tudatánál? Szerintük ez egy idejétmúlt idea megtestesülése, miszerint a férfiak kedvükre azt tehetnek a nőkkel, amit csak akarnak még akkor is, ha a nő ennek nincs tudatában. Például a herceg megcsókolhatja úgy, hogy Hófehérke ebbe nem egyezett bele (hogy is tehetné, hiszen lényegében halott…).

Azért az mindenképpen örömteli, hogy vannak emberek, akiknek a koronavírusjárvány talán végre lecsengő szakaszában is ez életük legnagyobb problémája…