Tudtad, hogy Johnny Depp (galériánkban) a bal szemére szinte alig lát? Ezért is jellemző rá, hogy nyilvánosság előtt szemüvegben vagy gyakran napszemüvegben jelenik meg. Szerencsére ez a színészi karrierjében viszonylag ritkán gátolta bármiben is, de volt egy film, amiben akadtak problémái.

Egészen pontosan A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka forgatásán gyűlt meg a baja a szemével. A film jeleneteinek nagy részét Kaliforniában és a Dominikai Köztársaságban vették fel. Ezek alapvetően elég meleg, napos vidékek, amire szükség is volt a film történetének helyszínei miatt.

Csakhogy a forgatás során Johnny Depp gyakran szembesült azzal, hogy a tűző napsütésben alig lát valamit. Márpedig az nem volt járható út, hogy a felvételeken végig hunyorít… Így ki kellett találniuk valamit e problémára. És mivel a napszemüveg is kizárt dolog volt, más megoldást kerestek.

Johnny Depp a filmben különleges kontaktlencsét visel, amely tulajdonképp napszemüvegként funkcionált. Mivel a színésznek egyébként is barna szeme van, a rajongók többsége sem szúrta ki ezt a kis trükköt a filmben. Érdekesség, hogy nem ő volt az egyetlen, aki ezt a trükköt alkalmazta: Keira Knightley is bevetette, bár ő saját bevallása szerint végig szédült miatta.

akció | fantasy | kaland

A jólelkű kovácsfiú, Will Turner (Orlando Bloom) elvei ellenére szövetkezik a Jack Sparrow (Johnny Depp) vezette kalózokkal, hogy megmentse gyermekkori szerelmét, Elizabeth Swant... több»