Johnny Depp és II. Erzsébet királynő unokatestvérek?

A családfakutatás a világ egyik legunalmasabbnak tűnő, de cserébe valójában az egyik legizgalmasabb tudománya. Az emberek rengeteg olyan kérdésre kaphatnak által választ, amit addig valójában fel sem tettek maguknak. És olykor olyan emberek közötti kapcsolatokra is fény derülhet, amire addig senki sem gondolt.

A családfakutatásra egy dokumentumsorozat is rárepült, különlegességét pedig az adja, hogy hírességek felmenőit kezdték kutatni. Az egyik epizód pedig olyan vélt rokoni kapocsra derített fényt, amitől bizonyosan sokaknak a homlokára szalad majd a szemöldöke.

Johnny Deppet aligha kell bárkinek is bemutatni. Az amerikai színész közel negyven éve örvendezteti meg a rajongóit tehetségével, amellyel olyan karaktereket keltett életre, mint Ollókezű Edward, Willy Wonka vagy épp Jack Sparrow.

De még nála is sokkal híresebb II. Erzsébet brit királynő, aki 1952 óta Nagy-Britannia uralkodója. Ezzel nem csak a brit történelem leghosszabb ideig trónon lévő uralkodója, de egyben az egyik legnépszerűbb is.

És most tessék megkapaszkodni: Johnny Depp és II. Erzsébet királynő valószínűleg rokoni kapcsolatban állnak egymással. Az erre irányuló kutatások kiderítették, hogy igen-igen távoli unokatestvérei lehetnek egymásnak. Azért a feltételes mód, mert bizonyítani nem lehet a felvetést, ugyanis annak alapja egy nagyjából 600 évvel ezelőtti hivatalosan meg nem erősített házasságból ered. Ez alapján olyan huszad unokatestvérek lehetnek, ami valóban nevezhető igen-igen távoli rokonságnak.