Johnny Depp elárulta, milyen titkos technikával alkotta meg Jack Sparrow kapitány karakterét.

Ha a Karib-tenger kalózai-filmekre gondolsz, akkor az első dolog, ami eszedbe jut, valószínűleg Johnny Depp ikonikus karaktere, Jack Sparrow kapitány lesz.

Bár az eredeti Karib-tenger kalózai fő története inkább arról szólt, hogy Will Turner (Orlando Bloom) megpróbálja megmenteni Elizabeth Swannt (Keira Knightley) az élőhalott kalózok tarka csapatától, Jack Sparrow messze a rajongók kedvenc karaktere lett.

Az egyik legviccesebb, legmegragadóbb dolog a figurában az volt, hogy úgy tűnt, nincs is igazán jelen, ami az őrület és a téboly elemét adta a kardforgató tengerész karakteréhez.

Depp korábban elárulta, hogy Jack Sparrow alakítását a Rolling Stones rocksztárjáról és orvosi csodáról, Keith Richardsról mintázta, aki végül Jack apját, Teague kapitányt alakította a harmadik filmben.

Johnny Depp azonban azt is bevallotta, hogy egy igazán különleges módját dolgozta ki a szerepbe bújásnak, amihez egy igazán forró szauna is hozzátartozik. Így nyilatkozott:

"Ez egy nagyon jó ötlet volt: Csak néztem a karakter különböző aspektusait, és arra gondoltam, hogy ez egy olyan fickó, aki élete nagy részét a nyílt tengeren töltötte. Úgy gondoltam, hogy valószínűleg sok elkerülhetetlen hőséggel kellett megküzdenie az agyának, ezért felhúztam a hőfokot körülbelül "1000" fokra, és addig ültem benne, amíg csak tudtam, amíg mentálisan nem kezdett el hatni rám."

"Ami azt jelenti, hogy nagyon-nagyon forró voltam, ahogy az agyam is. Abban a hőségben nem lehet mozdulatlanul állni, de ha megmozdulsz, az megöl, szóval ez önmagában is valahogy ezt adta nekem, hogy igen, az agya valamilyen mértékben megfőtt."

Depp a továbbiakban kifejtette, hogy szerinte jó adalék lenne Jack kapitányhoz, ha a hajó fedélzetén sziklaszilárdan állna, de ingatag és ügyetlen lenne, amikor a szárazföldön van. A helyzet az, hogy mindez elég furcsán hangzott, és Depp elárulta, hogy a "Disney nem értett egyet" azzal, ahogyan ő vitte a karaktert. A színész azt mondta a cégnek, hogy kirúghatják, ha nem tetszik nekik, amerre a dolgok mennek, és mivel egy csomó Karib-tenger kalózai-filmet csinált, elég nyilvánvaló, hogy Depp végül győzött.

A napokban azonban úgy tűnik, hogy Depp végzett a karakterrel, mivel jelezte, hogy nem tervezi a visszatérést. Lehet, hogy egyébként sem lesz több Kalózok-film, amibe visszatérhetne, mivel a Margot Robbie főszereplésével készülő hatodik filmről szóló a pletykák szerint már nem is létezik.

Hihetetlen, de Depp valójában soha nem nézte meg az első Karib-tenger kalózai-filmet, amely elindította az egész franchise-t, és hatalmas népszerűséghez juttatta Jack Sparrow karakterét.

akció | fantasy | kaland

A jólelkű kovácsfiú, Will Turner (Orlando Bloom) elvei ellenére szövetkezik a Jack Sparrow (Johnny Depp) vezette kalózokkal, hogy megmentse gyermekkori szerelmét, Elizabeth Swant... több»