Johnny Depp: Önvédelemből ütöttem

Johnny Depp jelenleg nem épp a karrierje csúcsán üldögél, sokkan inkább egy lejtőn lefele száguldó, egyszemélyes bobban – és ki tudja, mi várja a pálya alján.

Az elmúlt években igen komoly perek zajlottak ellene, vádolták a volt testőrei, menedzserei és volt felesége is, és ezek az ügyek hiába tűnik úgy, hogy rendeződnek, a színész újra meg újra ugyanott találja magát: erőszakossággal, testi sértéssel, agresszivitással vádolják, mint legutóbb a Hazugságok városa forgatásán.

Az egyik, a helyszín biztosításáért felelős szakember megpróbálta ugyanis felhívni a jelenetet rendező színész figyelmét arra, hogy hamarosan lejár a helyszín forgatási engedélye, és be kell fejezni a munkát, erre az „alkoholtól bűzlő” színész kétszer oldalba vágta Gregg Brooks-t. Emellett – a parázs szóváltás közepette – azt is felajánlotta neki, hogy fizet 100.000 dollárt, ha megüti őt. Végül a testőreinek kellett lefognia és arrébb vinni a színészt, aki azóta úgy védekezik: önvédelemből ütött, mert féltette Brooks-tól a saját és mások testi épségét. Sőt, úgy vette észre, hogy a rendező Brad Furman is tart Brooks-tól – a rendező pedig nemrég valóban kiállt Depp mellett egy rövid közelmény erejéig, amiben kifejti, hogy a forgatások általában stresszesek, és könnyű a legkisebb ügyet is felfújni. Ámbár hiába szeretjük a jó történeteket, ez nem volt az. Hozzátette azt is, hogy élvezi a színésszel való munkát. Az esethez annyi még hozzátartozik, hogy Brooks-ot kirúgták a produkcióból, miután nem volt hajlandó aláírni egy hivatalos papírt, amelyben biztosítja a producereket arról, hogy nem perli be a színészt.

Ha nem lenne a színész előélete, akkor valóban tűnhetne egy egyszeri botlásnak a dolog, egy hullámvölgynek vagy egy meggondolatlan cselekedetnek, de mégsem ez az első eset, amikor azzal vádolják a színészt, hogy nem tud önuralmat gyakorolni, és könnyen kijön a sodrából. Talán ennek az ügynek is köszönhető, hogy a City of Lies bemutatóját, ami jövő hónapban lett volna, bizonytalan időre elhalasztották, vagyis még nincs róla hír, mikor akarják ténylegesen a mozikba vinni a produkciót, amiben Depp mellett olyan nevek szerepelnek, mint Forest WhitakerShea Whigham és Michael Paré – akik biztos nem tapsikolnak örömükben, hogy egy ilyen incidens miatt csúszik a premier.

Talán a stúdió abban bízik, hogy majd elül az ügy – és senkinek sem fog majd eszébe jutni, amikor beül a filmre a moziban.