Hamarosan megérkezik a mozikba a Szörnyella, a film egyik főszerepét alakító Mark Strong pedig a film promója kapcsán adott interjúban árult el néhány érdekes részletet a karrierjéről.

A színész a There’s Something About Movies című műsorban beszélt arról, miként esett el annak idején egy James Bond főgonosz szerepétől. Történetesen a kilencvenes évekről van szó, amikor a 007-es ügynök bőrébe Pierce Brosnan bújhatott.

Strong elmondása szerint alaposan fel is készült a meghallgatásra, betanulta a szövegét, majd lazításképp a nagy nap előtti estén elment egy kicsit iszogatni.

“Miután sikerült bevágnom a szöveget, arra gondoltam, hogy ezt megünneplem. Emlékszem azonban, hogy valamin nagyon felhúztam magam aznap este, így sikerült is túllőni a célon, így nagyon másnaposan érkeztem a meghallgatásra” - mondta Strong, majd hozzátette, hogy élete egyik legborzasztóbb élménye következett.

“Nem sokkal azután, hogy belekezdtem az egészbe, hirtelen minden kiesett a fejemből. Izzadni kezdtem, borzalmas volt.”

A történetnek azonban ezzel még nincs vége, Strong ugyanis azt is elárulta, kivel is töltötte az előző estét: “Szinte ironikus, de előző este nem mással, mint Daniel Craiggel lógtam együtt, vagyis őt hibáztatom mindezért” - jegyezte meg a színész humorosan.

Persze nincs minden veszve, Mark Strong bármikor jó eséllyel indulhat egy James Bond szerepért, Daniel Craig pedig az idén ősszel mozikba kerülő Nincs idő meghalni-ban utolsó alkalommal alakítja a 007-es ügynököt.