Martin Scorsese Megfojtott virágok című filmje 23 millió dollárral debütált az észak-amerikai jegypénztáraknál és 21 millió dollárral a nemzetközi mozikban, így összesen 44 millió dollárt kaszált világszerte. 

Ez Scorsese legjobb nyitása a 2010-es Viharsziget óta. A Leonardo DiCaprio és Robert De Niro főszereplésével készült film David Grann 2017-es regénye alapján készült, amely az 1920-as években az Osage-nemzetség földjén történt nagyszabású olajfúrásokat követő rejtélyes gyilkosságokról szól. 

A 200 millió dollárba kerülő film elég komoly vállalkozás az Apple számára, amely eddig főként a streamingre koncentrált. Ez a film a legnagyobb produkció egy streaming szolgáltatás által támogatott film esetében. 

A kritikák rendkívül pozitívak volt, a Rotten Tomatoes-on 92%-os tetszési indexen áll, míg a hazai nézők nálunk a mafabon 89 százalékra értékelték.

Ehhez képest Taylor Swift The Eras Tour című koncertfilmje megőrizte első helyét 31 millió dolláros bevétellel, és hamarosan a hazai mozikba is megérkezik. Erre már csak november 3-ig kell várnunk.

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»