Az utóbbi években rendre egymást követik a Stephen King filmadaptációk rebootjai, amelyek igencsak pozitív kritikai és nézői fogadtatásban részesülnek. Nos, úgy tűnik, hogy e téren csakis további jó hírekkel szolgálhatunk a rajongóknak, hiszen készül a Tűzgyújtó remake-je is.

King 1980-ban megjelent azonos című regényét 1984-ben vitték mozivászonra, annak idejében azonban mind a kritika, mind pedig maga a szerző is eléggé „sótlannak” találta, a speciális effektusok észnélküli használatát pedig öncélúnak.

A történet szerint a kis Charlie McGee képességeire felfigyelnek a „Bolt” ügynökei. A kislány ugyanis képes a pirokinézisre, azaz távolról tüzet kelteni bárhol és bármikor. Az ügynökség tagjai nem riadnak vissza semmilyen eszköztől, hogy a lányt saját céljaikra használják fel, ám amikor túllőnek a célon és megölik Charlie édesapját, a lány szabad utat enged haragjának és képességeinek, hogy kegyetlen bosszút állhasson.

Az új Tűgyujtót eredetileg már 2017-ben beharangozták, a rendezőt Akiva Goldsmant pedig első körben Fatih Akinra cserélték, úgy tűnik azonban, hogy az egyeztetések nem haladtak épp zökkenőmentesen, hiszen mostanáig egészen csendes volt a produkció háza tája.

A Variety magazin legfrissebb értesülései szerin a rendezői széket ezúttal Keith Thomas foglalhatta el, aki mellé nem is akármilyen stábot ültettek. A forgatókönyv fejlesztésén Scott Teems dolgozik majd, továbbá Halloween franchise-ból ismert David Gordon Green és Danny McBride, ráadásul maga Drew Barrymore is részt vesz a munkálatokban producerként.