A horror műfaj egyik alapműve az 1973-as Az ördögűző, amely amellett, hogy több változó színvonalú folytatást is kapott, több más filmhez is inspirációként szolgált.  A készítők a legfrissebb hírek szerint most érzik elérkezettnek az időt, hogy az egész franchise-t felrázzák és visszatereljék az első film által kitaposott útra.

Mert bizony a folytatások már messze nem hozták azt a szintet, amit a klasszikussá vált első mozi. Még úgy sem, hogy több filmben is visszatért a megszállt Regant alakító Linda Blair is. De mint sok egyébként nagy múltú sorozat esetében, úgy itt is úgy érzi a stúdió, hogy jobb lenne az összes folytatást kitörölni az emberek emlékezetéből. Persze ezt nem lehet, így marad a huszárvágás, amivel hivatalosan semmisnek veszik a folytatás filmeket, és visszatérnek a gyökerekhez, hogy más irányba tereljék a sztorit. Jó példa erre a Terminator: Sötét végzet is, bár ott kérdéses, hogy mennyire sikerült jól a készítők ötlete.

Visszatérve Az ördögűző folytatására, egyelőre nagyon kevés részlet ismert. Egyes források szerint a történet Regan unokájáról szólhat a történet, akit természetesen megszáll egy gonosz démon (a találgatások szerint Pazuzu tér vissza bosszút állni). És jön is majd egy pap, aki minden által ismert imát elmormol az ágy mellett, hogy a démont visszakergesse a pokol legmélyebb bugyraiba.

Hogy végül ténylegesen miről fog szólni az új film, illetve kikkel készítik el, azt még nem lehet tudni, de bizonyára sokan örülnének Linda Blair visszatérésének.