A Karate kölyök franchise új életre kel a mozikban. A Sony's Columbia Pictures kitűzte a Karate kölyök film dátumát, amelynek bemutatóját 2024. június 7-re tervezik.

A Sony Television gyártja a Cobra Kait is, és a sorozatban nem csak ugyanazok a színészek és karakterek szerepelnek újra az eredeti szerepeikben, de a legutóbbi, ötödik évad egy olyan cliffhangerrel zárult, amely utat mutathat egy új film felé.

A készítők nevei vagy egyéb részletek nem kerültek nyilvánosságra, de a filmet úgy írják le, hogy "visszatérés az eredeti Karate kölyök franchise-hoz".

Az eredeti sorozat 1984-ben indult, Macchio és Pat Morita főszereplésével, és két folytatást hozott Macchióval, egy negyedik filmet 1994-ben Az új karate kölyök Moritával és Hilary Swankkel, valamint egy 2010-es rebootot ért meg Jaden Smith és Jackie Chan főszereplésével. A franchise új aktualitást kapott a Cobra Kai - A karate kölyök öröksége című, jelenleg a Netflixen futó tévésorozatnak köszönhetően, amelyben az eredeti sztárok, Ralph Macchio és William Zabka mellett fiatalabb színészek is szerepelnek.

Annyi biztos, hogy egyes találgatások ellenére a Cobra Kai alkotói nem vesznek részt a közelgő Karate kölyök filmben.

A Cobra Kai showrunnere, Jon Hurwitz szombaton a Twitteren válaszolt egy rajongónak, aki megkérdezte, hallott-e már valamit az új filmről, amelyet az eredeti Karate kölyök franchise visszatéréseként emlegetnek. Hurwitz elmagyarázta, hogy valójában semmi köze a készülő filmekhez, de minden jót kívánt azok csapatának:

"A srácok és én nagyon szeretnénk Karate kölyök és Cobra Kai filmeket készíteni, és reméljük, hogy egy nap sikerülni is fog" - írta - "De ezt nem mi csináljuk, és nem is a Cobra Kai szereplőire koncentrál. Nem sokat tudok róla, de sok sikert kívánok nekik".

A Cobra Kai 30 évvel később játszódik, mint az eredeti film, amelyben Ralph Macchio is szerepelt. A sorozat visszahozta a franchise főszereplőit, és az első két film folytatásának tekinthető.