Jövőre elkészülhet a Shop Stop 3A kép forrása: Photo © The Weinstein Company LLC / View Askew Productions

Huszonegy évvel az első rész után, jövő nyáron megkezdődhetnek a Shop Stop 3 forgatási munkálatai, melyben természetesen visszatér Jeff Anderson (Randal), Jason Mewes (Jay) és Kevin Smith (Néma Bob) is. Smith, aki egy személyben lesz szereplője, forgatókönyvírója és rendezője a filmnek idén májusban készült el a szkripttel. A rendező és Jeff Anderson egy podcast adásban beszélgettek a széria következő részéről, melyben Smith elmondta, hogy  a Shop Stop 3 első tíz perce fekete fehér lesz, és hangulatában leginkább az első részt fogja idézni. Anderson természetesen már olvasta a forgatókönyvet, és annyit elöljáróban elárult, hogy a harmadik epizód több szempontból is nagyon különbözik az első két résztől.

Arról, hogy mikor kerülhet mozikba a film, nem szól a fáma, ugyanis Kevin Smith jelenleg a Great North-trilógiájának folytatásán dolgozik. A rendező legutóbbi filmjét, a Agyar címet viselő horrort a közelmúltban mutatták be az amerikai mozik, a film folytatásának (Yoga Hosers) forgatási munkálatai pedig jelenleg is zajlanak. Utóbbi főszerepében Johnny Depp-pet és két lányát láthatjuk majd, akiknek egy házibuliba készülődve egy föld alól előbukkanó ősi teremtménnyel kell szembenézniük.

Bár a Shop stop 3-at a rendező az első rész huszadik évfordulóján akarta elkészíteni, azonban idén még nem volt teljes a film költségvetése, ráadásul a Weinstein Company sem volt hajlandó hatmillió dollárral támogatni a büdzsét. Mint elmondta, végső soron a Agyar sikere kellett ahhoz, hogy a folytatást finanszírozni tudja. Bár a film nem döntöget nézőcsúcsokat, hiszen a bemutatását követő tíz napban csak alig másfél millió dollárt termelt, ráadásul a kritikusok sem fogadták kitörő lelkesedéssel, arra elegendő volt, hogy meggyőzze a befektetőket. A bizakodás már csak azért is jogosnak tűnik, mert a Shop-stop 2. viszonylag alacsony költségvetésből, 5 millió dollárból készült, összbevételei azonban meghaladták a 26 millió dollárt.