Kapaszkodj meg! Az Indiana Jones a Marvel univerzumában játszódik?

Na akkor a mai ebédhez is van egy kis rágcsálnivaló rajongói teóriánk. Nem is akármilyen. Két olyan franchise-t mixel össze, amiknek látszólag a világon semmi közük egymáshoz azt leszámítva, hogy mára mindkettő a Disney bárszekrényében pihen. A két franchise a ’80-as és ’90-es évek nagy durranása, az Indiana Jones filmek, valamint a 2010-es éveket uraló Marvel moziverzum. Hogy jön össze a kettő? Hát úgy, hogy a teória szerint Indiana Jones valójában nem az a jófiú volt, akinek hittük, hanem bizony a Hydra egyik fedett ügynöke!

Na ez már első hallásra is elég meredek és elvileg szembe megy mindennel, amit a filmekben Indie képvisel. Már eleve az büdös, hogy Indie mindegyik filmben a nácikkal harcol és versenyez a különféle mitikus ereklyék megkaparintásáért (kivéve a negyediket, ahol a szovjetekkel). Márpedig a Hydra nagyon is a nácik alá tartozott, más kérdés, hogy az azt vezető Red Skull úgy gondolta, hogy jóval a Führer fölé nőtt már a maga jogán, köszönhetően a Tesseract feletti vélt uralmának.

De kanyarodjuk szépen vissza Indiana Joneshoz, aki tehát maga is a Hydra egyik ügynöke. És lássuk a bizonyítékokat, amelyek nem kevesebbet kívánnak alátámasztani, mint azt, hogy Indiana Jones egyike a szuperkatona kísérlet első alanyainak. Nézzük, mik is ezek a bizonyítékok!

Rögtön kezdésnek ott van, hogy simán lefutott egy több tonnás sziklagolyót, illetve kicselezte az összes csapdát (olykor egész jó reflexekkel), végül gyalog meglépett az őt üldöző bennszülöttek elől. Aztán később belekapaszkodott egy tengeralattjáróba és könnyedén elutazott rajta kilométereken keresztül. Amikor pedig megöregedett – lásd negyedik rész – még simán felvette a harcot puszta kézzel is a szovjet katonákkal szemben. Ja, és csak ne feledkezzünk meg az atomrobbanás hűtőben való átvészeléséről sem…

Ami pedig az ereklyevadászatot illeti, nos, erre maga Red Skull is tesz utalást az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló moziban. Megemlíti, hogy a nácik a sivatagot túrják holmi ereklyék után, miközben a Tesseract a lényeg. Márpedig Indiana Jones a frigyládát és a Szent Grált is a sivatagban kutatta.

Szóval Indiana Jones valójában a Hydra ügynöke volt, ráadásul egy szuperképességekkel felturbózott ügynöke. Meredek, nem igaz?