Keanu Reeves gyermekének halála beárnyékolta a színész egész életét

Keanu Reeves az utóbbi években újra tündököl, karrierje újra szárnyra kapott és a magánéletéről is csak jó dolgokat lehet hallani. De sajnos ez nem volt mindig így. A sztár épp élvezte az életet, pályafutása a csúcson volt és készült az apaságra. Aztán egy csapásra minden tönkrement.

Keanu Reeves karrierje szempontjából az ezredforduló időszaka remekül sikerült, hiszen ekkor robbant be a Mátrix, amivel örökre megváltoztatták az akciófilmek zsánerét. Ugyanakkor ez a korszak a sztár magánéletében is fordulópontnak bizonyult, csak épp a lehető legrosszabb formában.

A színész ekkoriban Jennifer Syme színésznővel élt együtt. A pár boldogan készült első közös gyermekük, Ava Archer Syme-Reeves születésére. Ám a kismama egy idő után nem érezte már, hogy a baba mozgolódna a hasában, ezért azonnal a kórházba rohantak párjával. Ott a létező legrosszabb diagnózist kapták: a magzat meghalt, az anyának pedig holtan kellett megszülnie őt.

Egy ilyen tragédia minden párkapcsolatot nagyon keményen próbára tesz, nem volt ez másképp Keanu Reeves és Jennifer Syme esetében sem. Nem sokkal azután, hogy 1999 karácsonyakor eltemették kislányukat, a pár szakított és külön folytatták tovább életüket. Bár szerelmük véget ért, kapcsolatuk továbbra is szoros és baráti maradt.

Ezt bizonyítja, hogy néhány hónappal a tragédia és a szakítás után együtt látták őket egy reggelizőhelyen. Ám Jennifer Syme másnap halálos autóbalesetet szenvedett, amely során szabályosan kirepülőt a kocsijából és azonnal életét vesztette.

Ilyen rövid időn belül két ilyen csapást kellett Keanu Reevesnek megélnie és feldolgoznia, ami a barátai elmondása szerint érthetően nagyon nehezen meg. Évekig nem is találta igazán saját magát, és egész élete gyökeresen megváltozott.