Kétségtelen, hogy az utóbbi években Keanu Reeves új virágkorát éli Hollywoodban és ismét olyan státuszban van, hogy amihez nyúl, az arannyá változik. Ebben óriási szerepe van a John Wick franchise-nak is, amely 2014 óta a legjobb akciófilmek közé tartozik. Ennek negyedik rész jelenleg is tarol a mozikban és immár rekordernek mondható.

A 2014-es John Wick még viszonylag kis felhajtással került a mozikba, de a rajongók hamar megtalálták maguknak és szinte szájhagyomány útján terjedt a híre, hogy ez valami különleges. A film akkor 86 millió dolláros bevétellel zárt. 2017-ben jött a folytatás, a John Wick: 2. felvonás pedig már összehasonlíthatatlanul nagyobb hype mellett került a mozikba.

A második fejezet így sokkal nagyobb bevételt is generált világszerte, e mutató végül 171,5 millió dollárnál állt meg. 2019-ben pedig trilógiává bővült a franchise, a John Wick: 3. felvonás - Parabellum rekorder is lett. A harmadik rész ugyanis 327,7 millió dollár bevételt hozott.

De mi a helyzet a John Wick: 4. felvonással? Nos, hiába ez a sorozat eddigi legdrágább epizódja a maga közel 100 millió dolláros költségvetésével. Már most, alig egy hónappal a premierje után is maga mögé utasította mindegyik elődjét. A film ugyanis már most 349,7 millió dollárnál jár és az ázsiai piacon még csak most mutatták be. Garantált, hogy ez az összeg még jócskán emelkedni fog a következő hetekben, amíg John Wick kitart a mozikban.

Ennek fényében érdekes eljátszani a gondolattal, hogy habár a negyedik rész végét elég egyértelműen zárták le, a gyártó Lionsgate nem zárkózik el egy esetleges ötödik fejezet ötletétől.

akció | krimi | thriller

John Wick neve hallattán mindenki megborzong az alvilágban, hiszen tudják, ha a visszavonult bérgyilkost felbőszítik, akkor bizony képes az egész várost csatatérré változtatni,... több»